Zonnepanelen plaatsen doet u met Homan Solar!

Waarom zonnepanelen plaatsen?

professioneel en vakkundig geplaatst door Homan Solar!

Homan

Solar

Zonnepanelen laten installeren is tegenwoordig erg populair. Veel mensen zijn alleen van mening dat zonnepanelen niet heel mooi zijn. Maar waarom zou u dan voor zonnepanelen moeten kiezen? Het installeren van zonnepanelen kent enorm veel voordelen. Zo bespaart u bijvoorbeeld flink op de energierekening. Ook zijn zonnepanelen beter voor het milieu dan andere energie opwekkers. Waarom zonnepanelen handig zijn? Dat leest u allemaal hier!


Waarom zonnepanelen installeren?

De meeste mensen installeren zonnepanelen met als hoofdreden: besparen op de energiekosten. Wij hebben voor u de redenen om zonnepanelen aan te schaffen op een rijtje gezet.

 1. Besparen op de energiekosten.
 2. Met zonnepanelen wek je groene energie op. Ook verlaag je de CO2-footprint in uw huishouden. Wanneer u zonnepanelen laat installeren, draagt u enorm bij aan een betere en groenere wereld. De stroom die u krijgt vanuit zonnepanelen is altijd groen.
 3. Zonnepanelen verdienen zichzelf op lange termijn terug. 
 4. U bent minder afhankelijk van externe energieleveranciers. Ook stijgen de energieprijzen enorm snel. Met zonnepanelen wekt u uw eigen stroom op.
 5. Particulieren die over zonnepanelen beschikken, kunnen hier BTW voor terugvragen.


Hoe werken zonnepanelen?

Er hangen veel voordelen aan het installeren van zonnepanelen, maar hoe werken zonnepanelen daadwerkelijk? Zonnepanelen zetten het opgevangen zonlicht, om in elektriciteit. Uiteindelijk wordt er stroom geproduceerd, omdat er zonlicht op de zonnecellen straalt. Zonnepanelen bestaan uit silicium en de silicium helpt de zonnepanelen om stroom op te vangen en stroom te produceren. wanneer er zonlicht op de zonnepanelen schijnt, vangt de omvormer stroom op. Uiteindelijk wordt gelijkstroom omgezet in wisselstroom door de omvormer. Wisselstroom komt uiteindelijk als elektriciteit in uw meterkast.

Fabeltjes over zonnepanelen

Veel mensen twijfelen om zonnepanelen te laten installeren. Sommige daarvan besluiten dan om het niet te doen door bepaalde misvattingen. Wij zetten daarom een aantal misvattingen eens op een rijtje.

Bijna alle daken zijn geschikt voor zonnepanelen

Wanneer mensen twijfelen om zonnepanelen te laten installeren, wordt er vaak gedacht dat hun dak niet geschikt is om zonnepanelen op te plaatsen. 

Te weinig zon in Nederland

Het klopt dat de zon niet zo vaak schijnt als wij allemaal hopen, maar voor zonnepanelen is dat helemaal geen probleem. Zonnepanelen hebben de zon niet volledig nodig om energie op te kunnen wekken. Zonnepanelen werken namelijk op licht. Dit betekent wel dat zonnepanelen in de winter minder opleveren, omdat het natuurlijk minder lang licht is in die periode. 

Zonnepanelen gaan niet lang genoeg mee

Dit is niet waar. Zonnepanelen gaan gemiddeld zelfs zo’n 25 jaar mee! Zonnepanelen perfect voor als u op zoek bent naar een langetermijninvestering.

Zonnepanelen werken niet in de winter

Dit is ook verzonnen! Zonnepanelen werken namelijk op licht. Zonnepanelen werken dus wel gewoon in de winter. Het is dus niet nodig om hier aan te gaan twijfelen. Op het moment dat er veel wolken zijn, kunnen zonnepanelen gewoon stroom opwekken. De wolken zitten wel voor de zon, maar de straling komt gewoon op de zonnecellen terecht.

Zonnepanelen plaatsen

Wilt u uw huis verduurzamen. Zonnepanelen plaatsen is dan een goede optie. U kunt het beste eerst goed kijken of uw dak geschikt is om zonnepanelen op te plaatsen. Zonnepanelen plaatsen is mogelijk op platte en schuine daken. De installateurs van Homan Solar zullen uw zonnepanelen plaatsen. Tijdens het installatieproces wordt er gekeken naar de daken of ze geschikt zijn voor zonnepanelen. Zonnepanelen plaatsen richting het zuiden, brengt enorm veel voordelen met zich mee. Als u geen dak op het zuiden heeft is dat ook geen probleem. Homan Solar zorgt ervoor dat u het meeste rendement uit uw zonnepanelen haalt!

Zonnepanelen plaatsen bij Homan Solar duurt gemiddeld een halve tot hele dag. Eerst worden er plannen gemaakt met een ervaren adviseur die bij u langs komt. Daarbij kunt u denken aan de plaatsing van de zonnepanelen, hoe het kabeltraject moet worden verzorgd en hoe de omvormer moet worden geplaatst.

Laat Zonnepanelen installeren door Homan Solar

Twijfelt u om zonnepanelen te laten installeren? Neem dan eerst even de volgende punten door:

 • Is mijn dak geschikt voor installatie?
 • In welke richting staat het dak van mijn huis?
 • Hoeveel zonnepanelen passen er op mijn dak?

Oude daken en rieten daken zijn niet geschikt voor zonnepanelen. Dat hebben wij u al vaker verteld. De zonnepanelen kunnen hier niet op geïnstalleerd worden. Kijk ook in welke richting het dak van uw huis staat. Als u een dak op het zuiden heeft, dan is dat heel gunstig voor de zonnepanelen. 

Homan Solar installeert uw zonnepanelen in een halve tot hele dag. Wanneer de installateurs bij u langskomen, wordt alles besproken met betrekking tot het plaatsen van de zonnepanelen. denk dan aan de plaatsing van de omvormer en het kabeltraject.


  Homan Solar BV

  Handelsweg 6
  3641 RC Mijdrecht

  T +31(0) 297 28 21 21
  E. solar@homan.nl