De opbrengst van zonnepanelen: wat leveren ze u op? - Homan Solar

Zonnepanelen opbrengst

Serieuze besparing op je energiekosten

Homan

Solar

Zonnepanelen: wat leveren ze eigenlijk op?

Ze zeggen altijd: voor niets gaat de zon op. En dat is precies waarvan u profiteert bij het plaatsen van zonnepanelen. Wanneer u kiest voor kwalitatief hoogwaardige zonnepanelen, zorgt elk straaltje zon direct voor een besparing op uw energierekening. Maar wat is eigenlijk de opbrengst wanneer u zonnepanelen laat plaatsen? Wij leggen dit graag aan u uit! 

U betaalt bij zonnepanelen één keer de aanschafkosten. U profiteert elk jaar opnieuw van de besparing. Daarnaast is het zo dat elke kilowattuur (kWh) die u zelf opwekt, u niet hoeft te kopen van een energiebedrijf. De stroom waar u niet gelijk gebruik van maakt, levert u weer aan het elektriciteitsnet. 


CO2-winst 

Wist u dat zonnepanelen naast dat ze geld opleveren, ook nog behoorlijk wat CO2-uitstoot besparen? Er wordt 475 gram CO2 uitgestoten per kWh met grijs stroom van het net. U voorkomt al 1.400 kg CO2 per jaar, wanneer u tien zonnepanelen heeft. Dat is meer dan de CO2-uitstoot van een gemiddeld huishouden per jaar!


Het maximale uit uw zonnepanelen halen

Naast het aantal panelen is ook de richting waarin ze liggen en de hellingshoek van invloed op de opbrengst. Zonnepanelen die op het zuiden en in een hoek van 36 graden liggen, hebben de hoogste opbrengst. Die opbrengst is namelijk 100%. Wanneer de panelen in dezelfde hoek liggen, maar gericht op het oosten, dan ligt de opbrengst 20% lager. Voor het noorden ligt de opbrengst zelfs 45% lager.


Rendement zonnepanelen

We begrijpen dat het lastig is om in te schatten wat de voordelen van zonnepanelen zijn op lange termijn. U kunt het zo zien: de winst van zonnepanelen die op het zuiden gericht zijn, is te vergelijken met een rente van 4,0% op uw spaarrekening. Wanneer u zonnepanelen heeft die gericht zijn op het oosten of het westen is dit ongeveer 3,1%.


HOMAN SOLAR, DE INSTALLATEUR VOOR UW ZONNEPANELEN

Bent u overtuigd van de voordelen die zonnepanelen u kunnen opleveren? Kies dan ook voor een beter milieu en duurzame energie! Neem contact met ons op, dan bekijken we graag wat we voor u kunnen betekenen. Homan Solar is dé installateur van zonnepanelen in de regio Aalsmeer, Amstelland, Mijdrecht en omstreken. U ontvangt bij ons snel een vrijblijvende offerte. Bij Homan Solar bent u verzekerd van een professionele en snelle montage!


Vraag een vrijblijvende offerte aan

Homan Solar BV

Handelsweg 6
3641 RC Mijdrecht

T +31(0) 297 28 21 21
E. solar@homan.nl