Wat zijn de kosten voor zonnepanelen? - Homan Solar

Zonnepanelen kosten

Vraag om een vrijblijvende offerte op maat

Homan

Solar

Wat kosten zonnepanelen?

Het aanschaffen van zonnepanelen is een hele investering en niet iets wat u zomaar doet. Uw energierekening zal beduidend lager worden, doordat u eigen zonne-energie opwekt. Daarnaast bent u ook nog eens duurzaam bezig. De kosten van de zonnepanelen en installatie zijn afhankelijk van verschillende factoren, bijvoorbeeld van het aantal panelen dat u nodig heeft. De belangrijkste vraag is wat het u oplevert. Homan Solar berekent dat voor u! Zowel hoeveel de zonnepanelen gaan kosten als de te verwachten opbrengst in kWh per jaar. Daarmee berekenen we ook de terugverdientijd.


Waar moet u op letten bij het kopen van zonnepanelen ?

 • Geschiktheid van uw dak: Voordat u zonnepanelen gaat aanschaffen is het goed om te weten of uw dak wel geschikt is. Wanneer een dakkapel bijvoorbeeld veel ruimte inneemt is een dak ongeschikt. Ook een rieten dak is ongeschikt voor zonnepanelen.
 • Energiebehoefte: Als u zeker weet dat uw dak geschikt is, moet u het aantal zonnepanelen dat u op uw dak nodig heeft bepalen. Hiervoor moet u eerst bekijken wat de energiebehoefte is door te onderzoeken wat uw stroomverbruik is. U kunt met 10 zonnepanelen gemiddeld 78% van de totale energiebehoefte van een huishouden opwekken.
 • Locatie: U wilt uiteraard een zo hoog mogelijk rendement bij het kopen van zonnepanelen. De ligging van de zonnepanelen is daarvoor erg belangrijk. Zelfs wanneer er op één paneel minder zon wordt gevangen door schaduw, levert het geheel wat minder op. De ligging en locatie zijn daarom essentieel om vast te stellen voordat u overgaat tot aankoop.
 • Subsidiemogelijkheden: Laat u informeren over een eventuele subsidieregeling voor zonnepanelen bij uw gemeente. In Nederland is er geen landelijke aankoopsubsidie. U kunt echter wel de btw terugvragen over uw investering. Dat is 21% van uw aankoopbedrag en scheelt u al snel honderden euro’s. Op gemeenteniveau bestaan er ook een aantal gunstige leningen, zoals een duurzaamheidslening of een energiebespaarlening. Ga na bij uw gemeente welke mogelijkheden er zijn voor het aanschaffen van zonnepanelen.

CO2-WINST 

Zonnepanelen leveren niet alleen geld op, ook besparen ze een hoop CO2-uitstoot. Met grijs stroom van het net wordt er 475 gram CO2 uitgestoten per kWh. Wanneer u 10 zonnepanelen heeft, dan voorkomt u al 1.400 kg CO2 per jaar! 


ZONNEPANELEN KOPEN BIJ HOMAN SOLAR? 

U kunt bij Homan Solar kiezen uit twee pakketten. Het High Power pakket en het Premium Power pakket. Het High Power pakket bestaat uit 10 full black zonnepanelen van 380 WP. De kosten van dit pakket bedragen €4.399,-. Het Premium Power pakket bestaat uit 10 full black zonnepanelen van 345 WP. Dit pakket kost €4.099,-. Meer informatie over deze pakketten leest u hier.


BURENKORTING BIJ AANSCHAF ZONNEPANELEN

Heeft u samen met uw buren besloten om zonnepanelen aan te schaffen? Wanneer u allebei, of allemaal, kiest voor Homan Solar bieden wij u een korting. U ontvangt per huis €100 korting op de aanschaf van de installatie. Er zit geen limiet aan het aantal deelnemende huizen. Echter moeten de huizen wel naast elkaar gelegen zijn.


ZONNEPANELEN VOOR DE ZAAK?

Bent u benieuwd hoeveel zonnepanelen op het dak van uw bedrijf geplaatst kunnen worden? Wat dit u oplevert aan kWh en energiebesparing? En wilt u weten waarvoor u de zonne-energie in het bedrijf kunt gebruiken? Neem dan contact op met ons team. We bespreken graag de mogelijkheden en maken een vrijblijvende offerte voor de zonnepanelen voor uw bedrijf.


HOMAN SOLAR, DE INSTALLATEUR VOOR UW ZONNEPANELEN

Naast dat u bijdraagt aan een beter milieu wanneer u zonnepanelen op uw dak laat plaatsen, profiteert u ook van duurzame energie. Deze energiebron verdient zichzelf immers terug. Contact opnemen met Homan Solar is het enige wat u hiervoor hoeft te doen. Wij zijn dé installateur van zonnepanelen in de regio Mijdrecht, Amstelland, Aalsmeer en omstreken. Ons team zorgt voor een snelle offerte en, na akkoord, voor een snelle plaatsing.


Vraag een offerte aan

Wilt u uw huis of bedrijf voorzien van zonnepanelen? U kunt bij ons vrijblijvend een offerte aanvragen. Dit doet u door hieronder uw gegevens in te vullen. Wij nemen dan snel contact met u op!  


  Homan Solar BV

  Handelsweg 6
  3641 RC Mijdrecht

  T +31(0) 297 28 21 21
  E. solar@homan.nl