Zonnepanelen kosten en opbrengsten - Homan Solar

Zonnepanelen kosten en opbrengsten

De kosten en opbrengsten in kaart

Homan

Solar

Zonnepanelen: de kosten en opbrengsten

De zon gaat voor niets op! Dat is ook waar u van profiteert bij het plaatsen van zonnepanelen. Nog niet veel mensen maken gebruik van zonnepanelen, maar langzamerhand lijkt daar verandering in te komen. De meesten zijn nogal benieuwd naar de kosten en opbrengsten van de zonnepanelen. Wij leggen graag aan u uit wat het voor u zou kosten en uiteraard wat het zou opleveren als u kiest voor zonnepanelen. 

De kosten

Uiteraard zijn de kosten van zonnepanelen en de installatie ervan afhankelijk van hoeveel u er nodig heeft. Bij zonnepanelen betaalt u één keer de aanschafkosten, maar van de besparing profiteert u elk jaar opnieuw. Daarnaast is het zo dat elke kilowattuur (kWh) die zelf wordt opgewekt, u deze niet hoeft te kopen van het energiebedrijf. 

De opbrengst

Belangrijker is natuurlijk wat het u oplevert. Wij kunnen dat voor u berekenen. Zowel de kosten van de panelen als de te verwachten opbrengst in kWh per jaar. Kiest u bijvoorbeeld voor hoogwaardige panelen, dan zorgt elk straaltje zon direct voor een besparing op uw energierekening. Het is uiteraard ook lastig om te bepalen wat de voordelen op de lange termijn zullen zijn. U kunt het op deze manier zien: de winst van zonnepanelen die gericht zijn op het zuiden is te vergelijken met een rente van 4,0 procent op uw spaarrekening. Zijn de zonnepanelen gericht op het oosten of westen, dan is dit ongeveer 3,1 procent. 

CO2-winst 

Niet alleen kunnen zonnepanelen geld opleveren, maar besparen ook een hoop CO2-uitstoot. Een voorbeeld: Met grijs stroom van het net wordt er 475 gram CO2 uitgestoten per kWh. Heeft u tien zonnepanelen, dan voorkomt u al 1.400 kg CO2 per jaar. Dat is veel meer dan de CO2-uitstoot dat een gemiddeld huishouden in een heel jaar uitstoot!

Het maximale uit je zonnepanelen halen

Naast dat het aantal panelen invloed heeft op de opbrengst, speelt de richting waarin ze liggen en de hellingshoek ook een rol. Panelen die op het zuiden liggen in een hoek hebben de hoogste opbrengst, namelijk 100 procent. Stel dat de panelen gericht zijn op het oosten, dan is de opbrengst zo een 20 procent lager en voor het noorden is dit zelfs 45 procent lager.

HOMAN SOLAR, DE INSTALLATEUR VOOR UW ZONNEPANELEN

Kies voor een duurzame energie en een beter milieu! Bent u tevreden en overtuigd over de zonnepanelen? Neem vrijblijvend contact met ons op, zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken. Homan Solar is dé installateur van zonnepanelen in de regio Aalsmeer, Mijdrecht, Amstelland en omstreken. U ontvangt bij ons razendsnel een offerte en u bent verzekerd van een professionele montage. Vraag hieronder uw offerte aan. 

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Homan Solar BV

Handelsweg 6
3641 RC Mijdrecht

T +31(0) 297 28 21 21
E. solar@homan.nl