Wilt u zonnepanelen laten installeren? Homan Solar helpt u graag!

Zonnepanelen Haarlem

Professioneel en vakkundig geplaatst door Homan Solar!

Homan

Solar

Zonnepanelen Haarlem

Zonnepanelen aanschaffen is een grote investering die u niet dagelijks doet. Zonnepanelen dragen bij aan een beter klimaat en een beter milieu. Daarnaast is het ook een duurzame investering voor uw woning. Wilt u in Haarlem zonnepanelen op uw dak? Dan zit u bij Homan Solar goed! Homan Solar installeert ook uw zonnepanelen in Haarlem!

Waarom kiezen voor zonnepanelen?

De meeste mensen kiezen voor zonnepanelen om te besparen op de energiekosten. De opbrengst van zonnepanelen is hoog. Door de opbrengsten hoeft u minder energie af te nemen bij de energiemaatschappij. Hierdoor hoeven energiebedrijven ook minder energie op te wekken, fossiele brandstoffen raken daardoor minder snel op. De zonnepanelen zijn daarom goed voor het milieu.

Op het moment dat u zonnepanelen in Haarlem laat installeren, wordt uw huis ook meer waard. Op het moment dat u zonnepanelen aanschaft, krijgt u een hoger energielabel. Dit heeft invloed op de waarde van uw huis.

De werking van zonnepanelen

Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektrische energie. Wanneer er zonlicht op de zonnepanelen schijnt, wordt dit meteen omgezet in stroom. Deze stroom noemen we gelijkstroom, de gelijkstroom wordt daarna omgezet in wisselstroom. Wisselstroom is de stroom die u krijgt vanuit de stopcontacten in huis. Via de elektrische bedrading in huis wordt de stroom direct verbruikt als er apparaten aanstaan. De opgewekte stroom die niet meteen gebruikt wordt, gaat in een opslag voor een later moment.

Er zijn drie factoren om te bepalen hoeveel stroom uw dak oplevert:

– Het aantal zonnepanelen, dit is bij elk huis verschillend. Het is natuurlijk wel zo, hoe meer zonnepanelen er op uw dak liggen, hoe meer stroom er opgewekt wordt.

– Schaduw dichtheid, zonnepanelen werken door zonlicht. Het is dan ook logisch dat daken met meer schaduw minder productief zijn dan daken zonder schaduw.

– Helling en richting, een schuin dak levert vaak meer op dan een plat dak. En als het dak in het zuiden, oosten of westen ligt, levert dit 2 tot 3 keer meer op dan daken in het noorden.

Zonnepanelen zorgen ervoor dat u gemakkelijk bespaart op de hoge energiekosten.

Opbrengst zonnepanelen

Wanneer u zonnepanelen laat plaatsen in Haarlem, wilt u dat dit uiteindelijk rendabel is. Het vermogen van zonnepanelen wordt uitgedrukt in Wattpiek (Wp). Zonnepanelen in Haarlem leveren het meeste op bij optimale zoninstraling, dat is bij helder weer midden op de dag en recht onder de zon. De opbrengsten van de zonnepanelen is niet gelijkmatig, dat komt doordat er niet elke dag evenveel zonlicht schijnt. Daarnaast heeft schaduw ook invloed op de opbrengsten van de zonnepanelen.

Bij Homan Solar kunnen we berekenen wat het aanschaffen van de zonnepanelen in Haarlem u daadwerkelijk gaat opleveren. Hierbij worden de kosten van de panelen en de te verwachten opbrengst berekend in kWh per jaar.

Onderhoud zonnepanelen

Zonnepanelen hebben weinig onderhoud nodig. Het is alleen wel verstandig om af en toe de zonnepanelen op het dak te controleren. Er zijn specialisten die uw zonnepanelen kunnen controleren en onderhouden. Bij Homan Solar staat er een groot team van specialisten voor u klaar! Zij kunnen uw zonnepanelen onderhouden door ze te inspecteren en te reinigen. 

Waar moet u op letten?

Het is belangrijk om voordat u zonnepanelen in Haarlem gaan aanschaffen, eerst let op een aantal belangrijke zaken:

– Subsidiemogelijkheden, in Nederland is er geen landelijke aankoopsubsidie, maar sommige gemeenten bieden een subsidieregeling voor zonnepanelen. U kunt daarom kijken wat uw gemeente te bieden heeft. Daarnaast kunt u wel de btw terugvragen over de investering van de zonnepanelen in Haarlem.

– Locatie, het is belangrijk om voor de plaatsing de locatie te bepalen voor uw daadwerkelijk zonnepanelen kiest. Om een zo hoog mogelijk rendement te kunnen bepalen moeten de zonnepanelen het beste liggen.

– Energiebehoefte, het is belangrijk om de energiebehoefte in kaart te brengen, door uw stroomgebruik te bepalen. Een gemiddelde rekensom is dat 78% van de energiebehoefte kan opwekken met 10 zonnepanelen.

– Geschiktheid van het dak, rieten daken zijn niet geschikt voor zonnepanelen. Daarnaast is het handig om na te denken over de ligging van het dak, zoals schaduw.

Uw zonnepanelen in Bodegraven laten installeren door Homan Solar!

Zonnepanelen in Haarlem worden bij Homan Solar professioneel en vakkundig geïnstalleerd. Een team van specialisten staat gegarandeerd voor u klaar. Door de jaren heen hebben de medewerkers van Homan Solar erg veel ervaring opgedaan en een hoop kennis gekregen over het vakgebied. Onze leveranciers staan garant voor goede kwaliteit. Wenst u toch andere producten, dan kunnen wij daar altijd over in gesprek gaan. 

Wilt u graag zonnepanelen laten installeren in Haarlem? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Ons team kan niet wachten om bij u aan de slag te gaan! Neem vrijblijvend contact met ons op, zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken of neem alvast een kijkje op onze website!


    Homan Solar BV

    Handelsweg 6
    3641 RC Mijdrecht

    T +31(0) 297 28 21 21
    E. solar@homan.nl