Zonne-energie - Homan Solar: voor al uw zonnepanelen

Zonne-energie

Zelf energie opwekken met zonnepanelen

Homan

Solar

Zonne-energie

In Nederland schijnt genoeg zon om zelf zonne-energie op te wekken met zonnepanelen. De aanschaf van zonnepanelen is niet iets wat u simpelweg elke dag doet, maar is een hele investering in je huis én het milieu. Bovendien bespaar je ook op energiekosten. Wanneer u ervoor kiest om zonnepanelen aan te schaffen, is het wel belangrijk om op een aantal zaken te letten. Op deze pagina zullen we u daar alles over vertellen. 


De voordelen van zonnepanelen

Met de zonnepanelen van Homan Solar, wek je zelf zonne-energie op. Op deze manier vermindert u de CO2-uitstoot van uw huishouden en draagt u bij aan het klimaat. De energie die op het dak wordt opgewerkt, verbruikt u direct in eigen huis. Zo bespaart u ook op uw energiekosten met zonnepanelen. Hoe meer u zelf opwerkt, hoe minder u kwijt bent aan de energierekening en dus uw terugverdientijd korter is. Bovendien leiden zonnepanelen vaak tot een betere energielabel voor uw woning.


Waar moet u op letten bij de aanschaf van zonnepanelen?

  • Geschiktheid van het dak: Doe goed onderzoek of uw dak geschikt is voor zonnepanelen. Als er op een dak veel schaduw is door bijvoorbeeld bomen, dan is deze ongeschikt. Ook is een rieten dak ongeschikt voor zonnepanelen. 
  • Energiebehoefte: Zodra u dag geschikt is, moet u weten hoeveel zonnepanelen er nodig zijn. Daarom is de eerste stap de energiebehoefte in kaart brengen. Dit kan gedaan worden door te bepalen wat uw stroomverbruik is. Gemiddeld genomen kunt u ongeveer 78% van de totale energiebehoefte van een huishouden opwekken met 10 zonnepanelen.
  • Locatie: Om een zo hoog mogelijk rendement te behalen, moet u de ligging bepalen van de zonnepanelen. Het kan namelijk zo zijn dat wanneer er één paneel minder zon vangt, de rest ook minder oplevert. Bepaal daarom de locatie en ligging voordat u zonnepanelen gaat aanschaffen. 
  • Subsidiemogelijkheden: Er is ook nog een mogelijkheid vanuit gemeenten om een subsidieregeling aan te vragen. U kunt nagaan of uw gemeente ook deze regeling heeft. In Nederland is er geen landelijke aankoopsubsidie, maar u kunt wel de btw terugvragen. Laat u informeren bij uw gemeente welke mogelijkheden er zijn voor het aanschaffen van zonnepanelen.


HOMAN SOLAR, DE INSTALLATEUR VOOR UW ZONNEPANELEN

Kies ervoor om zelf zonne-energie op te wekken en schaf de zonnepanelen van Homan Solar aan! Ideaal om te besparen op uw energierekening en een bijdrage te leveren aan het milieu. Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Neem vrijblijvend contact op met ons. Wij zijn déinstallateur van zonnepanelen in de regio Aalsmeer, Mijdrecht, Amstelland en omstreken. We zorgen ervoor dat u zo snel mogelijk een offerte van ons ontvangt en leveren een snelle montage. 


Contact opnemen

Homan Solar BV

Handelsweg 6
3641 RC Mijdrecht

T +31(0) 297 28 21 21
E. solar@homan.nl