Zonnepanelen plaatsen en verduurzaam uw huis!

Verduurzamen huis

professioneel en vakkundig geplaatst

Homan

Solar

Verduurzamen huis

Er zijn veel verschillende manieren om uw huis te verduurzamen. Het is daarom ook niet per sé lastig om uw huis wat energiezuiniger te maken. Kleine aanpassingen aan uw woning kunnen al gauw veel impact hebben op het milieu en op uw eigen energierekening. Maar welke aanpassingen hebben nou het meeste invloed en zijn het handigst om te doen? We kunnen er vast één verklappen: zonnepanelen plaatsen. Homan Solar geeft u graag advies over het verduurzamen van uw huis. Naast het plaatsen van zonnepanelen, hebben wij meer oplossingen op een rijtje gezet. Zo kunt u uw woning verduurzamen! 

Hoe kunt u uw huis verduurzamen?


Isoleer uw woning

Dit is een van de eerste stappen die u neemt als u uw woning gaat verduurzamen. Loop bijvoorbeeld eens een rondje om uw huis. Dan kunt u zien waar het tocht. Als u de plekken waar het tocht heeft gevonden, kunt u deze vervolgens onder handen nemen. U kunt deze plekken afdekken met tochtstrips. Kitten is ook een oplossing waardoor er minder warmte uit uw huis ontsnapt. Ook manieren om uw cv-ketel minder hard te laten werken helpen hierbij. U kunt bijvoorbeeld de leidingen in uw woning inpakken met schuim buizen. Doordat de verwarmingsbuizen veel warmte verliezen, moet uw cv-ketel harder werken. Ook zou u uw muren en dak kunnen laten isoleren door professionals. Dit zal alleen veel meer geld kosten dan de andere mogelijkheden die wij u hebben gegeven.

Verwarm uw huis met een warmtepomp

Om uw huis te verduurzamen kunt u uw huis verwarmen met een warmtepomp. Eigenlijk is de warmtepomp een alternatieve optie voor de cv-ketel. Je hebt verschillende soorten warmtepompen namelijk: de gewone warmtepomp en de hybride warmtepomp. De warmtepomp gebruikt veel minder gas dan een cv-ketel, wat voordeliger is en ook nog eens beter voor het milieu. Je stoot namelijk geen CO-2 uit met een warmtepomp. De warmte die de pomp geeft wordt namelijk op een natuurlijke wijze opgehaald. Wanneer u een elektrisch gasstel heeft, kunt u ervoor kiezen om volledig van gas af te zien wat dus nog voordeliger en milieuvriendelijker is. 

Laat een zonneboiler installeren

U kunt uw huis nog meer verduurzamen door een zonneboiler te laten installeren. Een zonneboiler voorziet u van warm water door gebruik te maken van zonne energie. Door een zonneboiler aan te schaffen bespaar je enorm veel op het gebruik van warm water en het is ook nog eens beter voor het milieu. Een zonneboiler bestaat uit de volgende onderdelen:

Zonnecollectoren

Zonnecollectoren liggen eigenlijk aan de basis van een zonneboiler. De zonnecollectoren zorgen er namelijk voor dat het zonlicht wordt opgevangen. Uiteindelijk kan dit zonlicht dat omgezet worden in warm water. Zonnecollectoren worden bij voorkeur op het dak geplaatst. Zo kunnen de zonnecollectoren het meeste zonlicht opvangen en dus meer warm water produceren. 

Collectorencircuit

Het collectorcircuit zorgt ervoor dat de vloeistof die de zonnecollectoren hebben geproduceerd, kan worden getransporteerd naar het opslagvat. Eigenlijk zijn dit gewoon leidingen die van de zonnecollectoren naar het opslagvat lopen. De pomp zorgt er voor dat de vloeistof uiteindelijk naar het opslagvat wordt getransporteerd.


Het installeren van een zonneboiler

Er worden een aantal stappen genomen bij het installeren van een nieuwe zonneboiler. Ten eerste worden de zonnecollectoren geïnstalleerd. Deze worden op het dak geplaatst, zodat de collectoren meer licht op kunnen vangen. Er moet wel rekening worden gehouden met de kwaliteit van het dak. Zonnecollectoren kunnen namelijk niet op daken worden geïnstalleerd die niet sterk genoeg zijn. Wanneer de zonnecollectoren worden geïnstalleerd is het de bedoeling dat deze de maximale resultaten behalen. Daarom moet er ook rekening worden gehouden met eventuele schaduwen.


Zonnepanelen plaatsen

Last but not least: zonnepanelen. Wilt u wat doen aan het verduurzamen van uw huis? Dan kunt u zonnepanelen plaatsen. Kijk eerst of uw dak geschikt is om zonnepanelen te plaatsen. U kunt zonnepanelen plaatsen op schuine en platte daken. Oude of rieten daken zijn niet geschikt. De installateurs die de zonnepanelen plaatsen, zullen deze punten meenemen tijdens het installatieproces. Zonnepanelen plaatsen op een dak dat op het zuiden staat, heeft veel voordelen. De zon schijnt daar meer, wat resulteert in nog meer zonne energie. Geen dak op het zuiden? Geen probleem. Wij laten u direct zien hoeveel rendement uw investering in zonne panelen op uw dak oplevert. 

Bij Homan Solar kunt u zonnepanelen laten plaatsen. Zonnepanelen plaatsen bij Homan Solar duurt ongeveer een halve tot hele dag. Voordat wij het traject starten, komt onze ervaren adviseur bij u langs. Alles wordt zorgvuldig besproken. Denk dan bijvoorbeeld aan het kabeltraject, de plaatsing van de zonnepanelen en het plaatsen van de omvormer. De zonnepanelen worden vastgezet met 4 klemmen. Dit gaat aan de hand van een kliksysteem. Er wordt een aluminium beugel op het dak geplaatst en vervolgens worden de zonnepanelen hieraan geklikt. 


Bent u na het lezen van deze blog benieuwd hoe u het voordeligst en beste uw woning kunt verduurzamen? Onze adviseurs denken graag mee om een plan met u te ontwikkelen en om de besparingen overzichtelijk te maken. Neem per mail contact op via solar@homan.nl, bel +31(0) 297 28 21 21 of ga hier naar onze contactpagina.


    Homan Solar BV

    Handelsweg 6
    3641 RC Mijdrecht

    T +31(0) 297 28 21 21
    E. solar@homan.nl