Zonnepanelen en hun opbrengst: wat leveren ze u op? - Homan Solar

Opbrengst zonnepanelen

Serieuze besparing op je energiekosten

Homan

Solar

Zonnepanelen: wat leveren ze eigenlijk op?

U weet wat ze zeggen: voor niets gaat de zon op. En dat is precies waar u van profiteert bij het plaatsen van zonnepanelen. Kiest u voor hoogwaardige panelen, dan zorgt elk straaltje zon direct voor een besparing op uw energierekening. Maar wat is eigenlijk de precieze opbrengst als u kiest voor zonnepanelen? Wij leggen het graag aan u uit! 

Bij zonnepanelen betaalt u één keer de aanschafkosten, maar van de besparing profiteert u elk jaar opnieuw. Daarbij is het zo dat elke kilowattuur (kWh) die u zelf opwekt, u niet hoeft te kopen van het energiebedrijf en de stroom waar u niet direct gebruik van maakt, levert u weer aan het elektriciteitsnet. 


CO2-winst 

Wist u dat zonnepanelen niet alleen geld op leveren, maar ook nog een behoorlijk wat CO2-uitstoot besparen? Met grijs stroom van het net wordt er 475 gram CO2 uitgestoten per kWh. Heeft u tien zonnepanelen, dan voorkomt u al 1.400 kg CO2 per jaar. Dat is veel meer dan de CO2-uitstoot dat een gemiddeld huishouden in een heel jaar uitstoot!


Het maximale uit je zonnepanelen halen

Niet alleen het aantal panelen, maar ook de richting waarin ze liggen en de hellingshoek hebben invloed op de opbrengst. Zo hebben zonnepanelen die op het zuiden liggen en in een hoek van 36 graden de hoogste opbrengst, namelijk 100 procent. Liggen de panalen in dezelfde hoek, maar dan gericht op het oosten, dan is de opbrengst 20 procent lager. Voor het noorden is dit zelfs 45 procent. 


Rendement zonnepanelen

We kunnen ons voorstellen dat het lastig is om de voordelen van zonnepanelen op lange termijn in te schatten. U kunt het zo zien: de winst van zonnepanelen die gericht zijn op het zuiden is te vergelijken met een rente van 4,0 procent op uw spaarrekening. Heeft u zonnepanelen met een ligging op het oosten of westen, dan is dit ongeveer 3,1 procent. 


HOMAN SOLAR, DE INSTALLATEUR VOOR UW ZONNEPANELEN

Bent u overtuigd van de opbrengst die zonnepanelen u kan opleveren? Ga dan ook voor duurzame energie en een beter milieu! Neem dan contact met ons op en we bekijken graag wat we voor u kunnen betekenen. Homan Solar is dé installateur van zonnepanelen in de regio Aalsmeer, Mijdrecht, Amstelland en omstreken. Bij ons ontvangt u snel een offerte en bent u verzekerd van een snelle en professionele montage.


Vraag een vrijblijvende offerte aan

Homan Solar BV

Handelsweg 6
3641 RC Mijdrecht

T +31(0) 297 28 21 21
E. solar@homan.nl