De opbrengst van zonnepanelen per maand: wat leveren ze u op?

Opbrengst zonnepanelen per maand

Serieuze besparing op je energiekosten

Homan

Solar

Het is natuurlijk logisch dat u de opbrengst van uw zonnepanelen zo hoog mogelijk ziet. Met zonne-energie bespaart u namelijk flink op uw energierekening. Maar wist u dat de opbrengst van zonnepanelen per maand niet telkens hetzelfde is?


De opbrengst van zonnepanelen

Gezien de voordelen die het met zicht meebrengt, kiezen steeds meer mensen voor zonnepanelen. Voor niets gaat de zon op en dat is precies waar u van profiteert. Toch hebben we in Nederland niet altijd het geluk dat de zon schijnt. Gelukkig betekent dat niet dat uw panelen geen stroom opwekken. Ook bij bewolking leveren uw panelen stroom, alleen is de opbrengst dan wel wat lager. Zo zijn er meer factoren die invloed hebben op de hoeveelheid zonne-energie:

  1. Het aantal panelen op uw dak. In de meeste gevallen geldt: hoe meer zonnepanelen u heeft, hoe hoger de totale opbrengst is. Toch heeft die opbrengst ook nog te maken met meerdere factoren.
  2. De ligging van uw dak. Hoe uw dak ligt ten opzichte van de zon is een belangrijk element. Ligt uw dak op het zuiden, dan is dit uiteraard het meest gunstig. Desalniettemin kunt u nog steeds van zonne-energie profiteren als uw dak op het noorden, oosten of westen ligt. 
  3. De hellingshoek. Ook hellingshoek speelt een belangrijke rol bij de opbrengst van uw zonnepanelen. Heeft u een dak met een hellingshoek tussen de 30 en 40 graden, dan heeft u de meest ideale hellingshoek te pakken. 
  4. Schaduw. Hoewel de naam anders doet vermoeden, wekken zonnepanelen stroom op bij daglicht. Dus ook wanneer het bewolkt is leveren uw panelen wat op. Schaduw heeft wel invloed op de opbrengst kWh. Dit zal dus wat lager zijn dan normaal.
  5. Waar u woont. Voor de opbrengst is het aantal zonuren van belang. Over het algemeen ligt het aantal zonuren in het westen net iets hoger dan in het oosten van het land. Toch is een investering in zonnepanelen ook zeker de moeite waard als u elders in het land woont. 


De opbrengst van zonnepanelen per maand

Afgaande van bovenstaande informatie is de opbrengst van zonnepanelen dus het hoogt op lange dag met veel zonuren. Hoewel zonnepanelen in de herfst- en wintermaanden ook stroom opwekken, ligt de opbrengst per maand lager dan in de lente- en zomermaanden. De maanden mei, juni en juli zijn de meest rendabele maanden. Het aanschaffen van zonnepanelen kunt u dan ook het beste in de start van de lente doen. Op deze manier pakt u de maanden met de hoogste opbrengst direct mee. 


Rendement zonnepanelen

We kunnen ons goed voorstellen dat de voordelen van zonnepanelen voor de lange termijn nogal ongrijpbaar zijn. Om het makkelijker te maken kunt u het zo zien: heeft uw dak een ligging op het zuiden, dan is de winst hiervan te vergelijken met een rente van 4,0 procent op uw spaarrekening. Liggen uw panelen op het oosten of westen, dan is dit ongeveer 3,1 procent. 


HOMAN SOLAR, DE INSTALLATEUR VOOR UW ZONNEPANELEN

Wilt u ook van de voordelen van zonnepanelen profiteren? Kies dan voor duurzame energie en een beter milieu! Neem contact op en samen met u kijken we naar de mogelijkheden. Homan Solar is dé installateur van zonnepanelen in de regio Aalsmeer, Mijdrecht, Amstelland en omstreken. Bij ons ontvangt u snel een offerte en bent u verzekerd van een snelle en professionele montage.


Vraag een vrijblijvende offerte aan

Homan Solar BV

Handelsweg 6
3641 RC Mijdrecht

T +31(0) 297 28 21 21
E. solar@homan.nl