De opbrengst van zonnepanelen per jaar: wat leveren ze u op?

Opbrengst zonnepanelen per jaar

Serieuze besparing op je energiekosten

Homan

Solar

Overweegt u om zonnepanelen te laten plaatsen? Dan is het logisch dat u benieuwd bent wat de te verwachte jaaropbrengst van uw zonnepanelen is. Met het opwekken van zonne-energie bespaart u immers  behoorlijk op uw energierekening. Wat de precieze opbrengst per jaar is afhankelijk van diverse factoren, zoals de locatie waar u woonachtig bent, de hoeveelheid panelen op uw dak en de hellingshoek. 


De opbrengst van zonnepanelen

Het is duidelijk dat zonnepanelen veel voordelen met zich meebrengen. Er zijn dan ook steeds meer mensen die kiezen voor het zelf opwekken van zonne-energie. U weet wat ze zeggen: voor niets gaat de zon op en dat is precies waarvan u profiteert. Helaas staat Nederland niet bekend om zonovergoten dagen. Gelukkig wil dat niet zeggen dat uw zonnepanelen dan geen stroom opwekken. Ook wanneer de zon niet schijnt leveren uw panelen stroom, alleen is de opbrengst dan lager. Daarnaast zijn er nog meer factoren die invloed hebben op de verwachte opbrengst:

  1. De hoeveelheid panelen op uw dak. Over het algemeen geldt: hoe meer panelen u heeft, hoe hoe meer zonne-energie u opwekt. Toch heeft die opbrengst ook nog te maken met meerdere factoren.
  2. De richting van uw dak. Ook de ligging van uw dak ten opzichte van de zon is een belangrijk element. Logischerwijs leveren panelen die op het zuiden gericht zijn meer op. Desalniettemin heeft u nog steeds profijt wanneer uw dak op het noorden, oosten of westen ligt.
  3. De hellingshoek. Ook hellingshoek is van belang bij de opbrengst van uw zonnepanelen. De meest ideale hellingshoek ligt tussen de 30 en 40 graden. 
  4. Schaduw. Hoewel de naam wellicht anders doet vermoeden, wekken uw panelen stroom op bij daglicht. Dus ook bij bewolking profiteert u van uw panelen. De schaduw heeft wel invloed op de opbrengst in kWh. Bij bewolking zal uw opbrengst dus wel lager zijn dan normaal. 
  5. Waar u woont. De locatie waar u woont heeft invloed op de opbrengst. Bent u woontachtig in het westen van het land, dan profiteert u van meer zonuren dan in het oosten. Toch is het investeren van zonnepanelen ook zeer de moeite waard als u elders in het land woont. 


De opbrengst van zonnepanelen per jaar

Op basis van bovenstaande informatie is duidelijk dat u het meeste voordeel heeft op een lange dag met veel zonuren. En hoewel uw panelen in de herfst- en wintermaanden ook stroom leveren, is de opbrengst lager dan in de lente- en zomermaanden. De maanden mei, juni en juli zijn dan ook het meest rendabel. Desondanks wekt u elk jaar opnieuw gratis stroom op. Gemiddeld genomen is de opbrengst per jaar 2600 kWh voor 10 zonnepanelen met een totaal vermogen van 3000 Wattpiek. De opbrengst in euro’s kunt u eenvoudig berekenen door de opbrengst in kWh te vermenigvuldigen met de stroomprijs per kWh. 


HOMAN SOLAR, DE INSTALLATEUR VOOR UW ZONNEPANELEN

Wilt u ook uw eigen stroom opwekken middels zonnepanelen? Hiermee kiest u niet alleen voor duurzame energie, maar ook voor een beter milieu. Neem vrijblijvend contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. Homan Solar is dé installateur van zonnepanelen in de regio Aalsmeer, Mijdrecht, Amstelland en omstreken. Ook snel een offerte ontvangen én verzekerd zijn van professionele montage? Kies voor Homan! 


Vraag een vrijblijvende offerte aan

Homan Solar BV

Handelsweg 6
3641 RC Mijdrecht

T +31(0) 297 28 21 21
E. solar@homan.nl