Onderhoud aan uw zonnepanelen nodig? - Homan Solar

Onderhoud zonnepanelen

Serieuze besparing op je energiekosten

Homan

Solar

Onderhoud aan uw zonnepanelen: is dat nodig?

Het laten plaatsen van zonnepanelen heeft meerdere voordelen. U bent namelijk duurzaam bezig én uw energierekening wordt aanzienlijk lager. Daarnaast hebben zonnepanelen weinig onderhoud nodig. Mochten de panelen vuil zijn, dan worden deze automatisch schoongespoeld door regen of sneeuw. Toch is het wel van belang om uw zonnepanelen eens in de zoveel tijd te controleren op achtergebleven vuil. Denk hierbij aan bladeren of stof. Blijft dit vuil zitten, dan kan het een negatief effect hebben op het rendement van uw zonnepanelen. Wist u dat vuile zonnepanelen wel 2% tot 3% aan rendement kunnen verliezen? Zorg er daarom altijd voor dat uw panelen altijd schoon zijn. Dit kunt u eenvoudig zelf uitvoeren. Verder is het belangrijk om te kijken of uw panelen niet beschadigd of defect zijn. U heeft bij ons de mogelijkheid om een onderhoudscontract voor uw zonnepanelen af te sluiten. Bel voor meer informatie hierover naar +31(0) 297 28 21 21 of mail naar solar@homan.nl.


Waar moet u op letten bij het kopen van zonnepanelen?

Het aanschaffen van zonnepanelen voor op uw dak is niet iets wat u zomaar doet. Het is tenslotte een hele investering. Wanneer u ervoor kiest om deze stap te maken, is het goed om te weten waar u op moet letten. Wij leggen u graag uit waar u rekening mee moet houden wanneer u overweegt zonnepanelen aan te schaffen.

  • Geschiktheid van het dak 

   Het is belangrijk dat u onderzoekt of uw dak geschikt is voor zonnepanelen. Wanneer is een dak dan ongeschikt voor zonnepanelen? Als er op uw dak te veel schaduw valt, door bijvoorbeeld bomen, is het dak ongeschikt. Heeft u een rieten dak? Ook dan is uw dak niet geschikt voor zonnepanelen.
  • Energiebehoefte 

   Wanneer uw dak goed is bevonden, moet er worden uitgezocht hoeveel zonnepanelen er op uw dak nodig zijn. Allereerst moet u de energiebehoefte in kaart brengen. Dit kunt u doen door te kijken naar wat uw stroomverbruik is. U kunt met 10 zonnepanelen ongeveer 78% van de totale energiebehoefte van een huishouden opwekken.
  • Locatie 

   Wanneer u ervoor kiest om zonnepanelen aan te schaffen, wilt u natuurlijk een zo hoog mogelijk rendement. Wanneer één van de zonnepanelen op uw dak minder zon vangt door schaduw, zal de rest wat minder opleveren. Het is daarom belangrijk dat de zonnepanelen de beste ligging hebben. Ga voordat u overgaat op aankoop na wat de beste locatie en ligging is voor de panelen.
  • Subsidiemogelijkheden

   Er zijn gemeenten die een subsidieregeling hebben voor zonnepanelen. Het is daarom handig om na te gaan of uw gemeente deze regeling ook heeft. Nederland kent geen landelijke aankoopsubsidie. Desondanks is het wel mogelijk om de btw terug te vragen over uw investering. Dit kan u al snel honderden euro’s besparen, aangezien dit een percentage van 21% betreft. Een andere optie zou eventueel een lening zijn die te verkrijgen is op gemeenteniveau. Voorbeelden hiervan zijn een duurzaamheidslening of een energiebespaarlening. Laat u bij uw gemeente informeren welke mogelijkheden er zijn voor het aanschaffen van zonnepanelen.

HOMAN SOLAR, DE INSTALLATEUR VOOR UW ZONNEPANELEN

Met het plaatsen van zonnepanelen draagt u niet alleen bij aan een beter milieu, maar profiteert u ook van duurzame energie! De kosten van deze energiebron verdient u gewoon terug. U hoeft hier maar weinig voor te doen, alleen simpelweg contact opnemen met Homan Solar. Wij zijn dé installateur van zonnepanelen in de regio Aalsmeer, Amstelland, Mijdrecht en omstreken. Bovendien regelen we – indien nodig – het onderhoud aan uw zonnepanelen. 


Vraag een vrijblijvende offerte aan

Homan Solar BV

Handelsweg 6
3641 RC Mijdrecht

T +31(0) 297 28 21 21
E. solar@homan.nl