Informatie over zonnepanelen voor uw huis of bedrijf - Homan Solar

Homan

Solar

Voor uw huis en bedrijf Financieel aantrekkelijk

Zonnepanelen zijn een verstandige keus. Natuurlijk draagt het bij aan het klimaat en een beter milieu. Maar het is ook interessant voor uw portemonnee. Zodra de zon schijnt, gebruikt u de energie die uw panelen opwekken. Zo bespaart u op de energierekening en verdient u uw zonnepanelen in enkele jaren weer terug.

Materialen

Er zijn verschillende soorten zonnepanelen. Wij hebben gekozen voor een aantal leveranciers die bekend staan om hun kwaliteit en lange levensduur. Geeft u de voorkeur aan andere producten? Dan is dat natuurlijk altijd bespreekbaar. De materialen die wij gebruiken bij de plaatsing van zonnepanelen zijn:

  • Panelen van Jinko en Canadian Solar
  • Omvormers van SolarEdge, Growatt of Huawei
  • Bevestigingsmaterialen van Valkpro of Esdec

Salderingsregeling

Voor particulieren en mkb-bedrijven met zonnepanelen op het dak geldt de salderingsregeling. Deze regeling maakt het mogelijk dat de stroom die met de zonnepanelen wordt opgewekt en wordt teruggeleverd aan het net, afgetrokken wordt van het eigen energieverbruik. Wekt u dus meer energie op dan u verbruikt, dan wordt dat in mindering gebracht op de energierekening. Hiervoor is wel een slimme meter of een andere meter noodzakelijk die de levering en teruglevering afzonderlijk kan meten. Heeft u die meter nog niet? Dan kunnen wij die voor u verzorgen.

Gunstige investering

De salderingsregeling wordt vanaf 2023 stapje voor stapje afgebouwd. Laat u dus nu nog uw zonnepanelen plaatsen, dan profiteert u nog tot die tijd maximaal van de salderingsregeling. Daarna neemt dat deel steeds een beetje meer af maar naar verwachting kunt u nog tot 2031 salderen. Hoe de regeling daarna zal zijn, is nog niet helemaal zeker maar met de stijgende energiekosten blijven zonnepanelen een goede investering. En hoe eerder u daarvoor kiest, hoe gunstiger die investering voor u zal zijn

Zonnepanelen voor de zaak; de fiscale mogelijkheden en subsidies

Ook zakelijk zijn zonnepanelen interessant. Als bedrijf verlaagt u natuurlijk ook uw energierekening maar u heeft nog meer voordelen. Zo reduceert u met zonnepanelen uw CO2-uitstoot waardoor u in aanmerking kunt komen voor de EIA (Energie-Investeringsaftrek). 45,5% van de investeringskosten kunnen dan van de fiscale winst afgetrokken worden. Bovendien geldt een investering in zonnepanelen ook als kleinschalige investering en natuurlijk is er de btw-aftrek. Daarnaast is er ook nog een subsidie mogelijk via de Stimulering duurzame energieproductie en klimaattransitie (SDE+). Meer informatie over de subsidies en fiscale mogelijkheden staan op de site van de RVO. En heeft u vragen over de mogelijkheden van het installeren van zonnepanelen bij uw bedrijf? Dan neemt u natuurlijk met ons contact op.

Laadpaal op zonne-energie bij uw bedrijf

Vanaf 2025 wordt het voor bedrijven met 10 of meer parkeervakken, verplicht om een laadpaal neer te zetten voor elektrische auto’s. Zo’n laadpaal kunt u natuurlijk ook laten aansluiten op de zonnepanelen op uw bedrijfspand. Daarmee wordt het elektrisch rijden nog groener en is het opladen een stuk voordeliger.

Verduurzaam uw huis of bedrijf en vraag een vrijblijvende offerte aan

Homan Solar installeert zonnepanelen bij bedrijven en particulieren. Zo willen we bijdragen aan een steeds duurzamer omgeving. Daarvoor hebben we natuurlijk zelf ook zonnepanelen op ons pand maar we zorgen er ook voor dat we op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen in deze markt. Wilt u meer informatie over zonnepanelen bij u thuis of op de zaak? Neem dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.


Vraag een vrijblijvende offerte aan Vraag een vrijblijvende offerte aan

Homan Solar BV

Handelsweg 6
3641 RC Mijdrecht

T +31(0) 297 28 21 21
E. solar@homan.nl