Gemiddelde opbrengst zonnepanelen: wat leveren ze u op? - Homan Solar

Gemiddelde opbrengst zonnepanelen

Serieuze besparing op je energiekosten

Homan

Solar

Zonnepanelen: wat is de gemiddelde opbrengst?

U weet wat ze zeggen: voor niets gaat de zon op. En dat is precies waar u van profiteert wanneer u ervoor kiest om zonnepanelen te laten plaatsen. Wanneer u kiest voor hoogwaardige panelen, zorgt elk zonnestraaltje direct voor besparing op de energierekening. Maar wat is nu de gemiddelde opbrengst wanneer u kiest voor zonnepanelen? Homan Solar legt dit graag aan u uit!

Als u zonnepanelen gaat kopen, betaalt u één keer de aanschafkosten. Echter profiteert u elk jaar opnieuw van de besparing. U hoeft niet elke kilowattuur (kWh) van een energiebedrijf te kopen, doordat u deze zelf opwekt. Daarnaast levert u weer aan het elektriciteitsnet met de stroom waar u niet direct gebruik van maakt.


CO2-winst 

Zonnepanelen leveren u niet alleen geld op, maar besparen ook behoorlijk wat CO2-uitstoot. Met grijs stroom van het net wordt er 475 gram CO2 uitgestoten per kWh. Wanneer u tien zonnepanelen heeft, voorkomt dit al 1.400 kg CO2 per jaar. Dat is veel meer dan de CO2-uitstoot van een gemiddeld huishouden in een heel jaar!


Het maximale uit uw zonnepanelen halen

De richting waarin de zonnepanelen liggen en de hellingshoek hebben, net als het aantal panelen, invloed op de opbrengst. Zonnepanelen met de hoogste opbrengst liggen op het zuiden liggen in een hoek van 36 graden. De opbrengst met deze ligging is namelijk 100 procent. Wanneer de panelen in een hoek van 36 graden liggen, maar gericht op het oosten, ligt de opbrengst 20 procent lager. Als de panelen richting het oosten liggen, is de opbrengst zelfs 45 procent lager. 


Rendement zonnepanelen

We kunnen ons voorstellen dat het lastig is om in te schatten wat de voordelen van zonnepanelen zijn op lange termijn. U kunt het zo bekijken: wanneer de zonnepanelen gericht zijn op het zuiden, is de winst te vergelijken met een rente van 4,0 procent op uw spaarrekening. Als u zonnepanelen heeft die gericht zijn op het westen of oosten, dan is dit gemiddeld 3,1 procent.


HOMAN SOLAR, DE INSTALLATEUR VOOR UW ZONNEPANELEN

Bent u overtuigd van de opbrengst die zonnepanelen u kunnen opleveren? Ga dan ook voor een beter milieu en kies voor duurzame energie! Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op. We bekijken graag wat we voor u kunnen betekenen. Homan Solar is dé installateur van zonnepanelen in de regio Mijdrecht, Aalsmeer, Amstelland en omstreken. U ontvangt bij ons snel een offerte en u bent verzekerd van een professionele en snelle plaatsing.


Vraag een vrijblijvende offerte aan

Homan Solar BV

Handelsweg 6
3641 RC Mijdrecht

T +31(0) 297 28 21 21
E. solar@homan.nl