Besparen met zonnepanelen doe je bij Homan Solar!

Besparen met zonnepanelen

professioneel en vakkundig geplaatst

Homan

Solar

Besparen met zonnepanelen

Zonnepanelen plaatsen is tegenwoordig erg populair. Er worden steeds meer zonnepanelen op de daken geïnstalleerd. Wanneer u zonnepanelen gaat plaatsen, zal dat veel voordelen met zich meebrengen. Zo bespaart u bijvoorbeeld behoorlijk op de energiekosten. Daarnaast wordt uw huis meer waard en levert u een bijdrage aan een beter milieu.


Wat bespaart u gemiddeld met zonnepanelen?

Hoeveel wordt er gemiddeld bespaard op zonnepanelen? Dit hangt er natuurlijk vanaf van hoeveel zonnepanelen u precies heeft. Ook heeft de kwaliteit van de zonnepanelen te maken met de prestaties. Gemiddeld genomen bespaart u met 10 zonnepanelen ongeveer €750,- per jaar. Op de lange termijn zal dit dus enorm gaan schelen in de kosten.

De terugverdientijd van zonnepanelen

U hoort vaak dat het aanschaffen van zonnepanelen een goede investering is en dat is ook zo! Maar wat is de terugverdientijd van zonnepanelen? Het is lastig om daar precies een antwoord op te geven, want er zijn allerlei aspecten die invloed hebben op de terugverdientijd. Denk bijvoorbeeld aan de kwaliteit van de zonnepanelen, hoe de zonnepanelen zijn geïnstalleerd en wat de zonnepanelen in totaal hebben gekost. De maandelijkse opbrengst van zonnepanelen kunnen wij u dus niet direct geven. Dat betekent dat u de zonnepanelen niet binnen de kortste tijd terugverdiend, omdat het een investering is die zich op de lange termijn zal terugbetalen.

De werking van zonnepanelen

Zonnepanelen kennen veel voordelen, maar hoe werken zonnepanelen eigenlijk? Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit. Hoe kan het dat er stroom uit geproduceerd wordt? Dit komt doordat het zonlicht op de zonnecellen straalt. Hierbij ontstaat spanning tussen de twee lagen waar silicium van toepassing komt. Een zonnepaneel bestaat namelijk uit silicium. Silicium helpt bij het opvangen en het produceren van stroom. Zodra de zon op een zonnepaneel schijnt, wordt de stroom opgevangen door een omvormer. Deze omvormer zet gelijkstroom om in wisselstroom. Er komt dus gelijkstroom uit jouw zonnepaneel, maar dit is nog niet bruikbaar en moet worden omgezet tot wisselstroom. De wisselstroom komt als elektriciteit in de meterkast. Wisselstroom is een vorm van elektriciteit die bij u thuis in gebruik kan worden genomen. Zo komt er stroom vanuit zonnepanelen in uw stopcontacten.

 


Zonnepanelen laten installeren

Overweegt u om zonnepanelen te laten plaatsen? Kijk dan even of uw dak geschikt is voor de installatie. Platte en schuine daken zijn allebei geschikt voor de plaatsing van zonnepanelen. Daarbij maakt het wel degelijk verschil welke kant uw dak op staat. Heeft u een dak op het zuiden? Dan is dat gunstig voor de zonnepanelen. Hoeveel zonnepanelen er op uw dak passen is natuurlijk ook van belang. Heeft u een oud dak of een rietdak? Dan is uw dak niet geschikt om zonnepanelen te plaatsen, let daar dus op. Installateurs kijken naar deze voorwaarden voordat de zonnepanelen plaatsen. De installatie duurt ongeveer een halve tot een hele dag. Bij aanvang zal alles worden besproken omtrent de plaatsing van de zonnepanelen, het kabeltraject en de plaatsing van de omvormer. Één zonnepaneel van Homan Solar brengt wel 3.700 kWh op. Maar hoe worden de zonnepanelen daadwerkelijk gemonteerd? Via klemmen worden de zonnepanelen vastgezet, 4 per zonnepaneel. Dit is een kliksysteem. Er zal een aluminium beugel op het dak worden geplaatst waar de zonnepanelen op geklikt worden.


Wat kosten zonnepanelen? 

Maar hoeveel kost het dan om deze zonnepanelen te plaatsen? Uiteindelijk gaat het er natuurlijk om wat het uiteindelijk oplevert. Zonnepanelen plaatsen is een goede lange termijn investering. Homan Solar heeft twee pakketten: high power en premium power. Het high power pakket is iets duurder, maar levert uiteindelijk meer op. De WP-panelen zijn 10 x 380 in full black in vergelijking met het premium pakket die 10 x 345 zijn. Zo levert het high power pakket gemiddeld €77 euro per jaar meer op.  Dat komt omdat de zonnepanelen iets groter zijn en daardoor 400 kWh meer per jaar opbrengen. Het high power pakket is €4.399,- en het premium power pakket kost €4.099,-. Deze pakketten hebben allebei een omvormer, montage, Wifi-connectie en aansluiting in de meterkast inbegrepen. Ook excl. 21% btw die teruggevraagd kan worden! Het verschil zit hem dus in de opbrengsten per jaar. Bij het high power pakket bespaart u ongeveer €856,- en bij het premium pakket is dat ongeveer €779,-. Wij zullen dit voor u berekenen, zowel de kosten van de panelen als de verwachte opbrengst in kWh per jaar. De terugverdientijd rekenen we dan ook direct mee!

Waarom kiezen voor Homan Solar?

Wij hebben erkende installateurs en gecertificeerde ‘InstallQ-erkend’ monteurs die zonnepanelen plaatsen. Onze mensen die zonnepanelen plaatsen, hebben dus al jarenlang ervaring met zonnepanelen. Deze werken dus uitermate veilig en werken alles netjes af met ons eigen materiaal. Homan Solar werkt met een persoonlijke aanpak, omdat wij eigen personeel hebben dat wij inzetten voor de installatie. De medewerkers van Homan Solar hebben jarenlang ervaring in dit vak. Wij zorgen er ook voor dat u het maximale uit uw zonnepanelen kunt halen. Een team van specialisten zal bij u te werk gaan om de zonnepanelen op de beste manier te installeren.


    Homan Solar BV

    Handelsweg 6
    3641 RC Mijdrecht

    T +31(0) 297 28 21 21
    E. solar@homan.nl